Tankesätt som leder till framgång

Framgång betyder olika saker för olika personer, väldigt olika saker ska jag säga. För den ena betyder framgång lyckliga relationer och familj, för den andra hälsa och mental ro, och för den tredje karriär och ekonomiskt oberoende. Inga av dessa begär står i högre rank än någon annan. Alla begär föds ur Egodriften och har lika stor betydelse, de skall ej fördömas. Utan Egodriften skulle det inte finnas något skapande; ingen individualitet, ingen behovsuppfyllelse, inget beskydd och ingen mänsklig kärlek. Utan Egodrift – inget självförsvar, självbevarelse eller överlevnad. Vad som måste förstås är att det finns inget ont i egodriften. Den är ett nödvändigt verktyg för allt skapande. Det är individen själv som förorsakar obalans i livet genom att ge egodriften full kontroll över personligheten utan tanke på, eller med hänsyn till omgivningen. Detta skall inte heller fördömas eller kritiseras eftersom den som är behärskad av sin egodrift inte känner till något annat, varken tankemässigt eller i handling.

 

Nedan kommer jag prata om framgång i termer av ekonomiskt oberoende och pengar.

Det finns inget tvivel på att rätt inställning är avgörande för din framgång. Utan rätt inställning kommer du garanterat att arbeta hårdare utan vinning, kämpa mot motgångar och riskera dina drömmar (som då aldrig kommer att bli uppfyllda), så ett korrekt sinne är grunden till framgång. Din tankegång spelar alltid en viktig roll i framgången enligt attraktionslagen, och det blir särskilt viktigt om du vill manifestera ett finansiellt mål. Många av oss är uppvuxna med tankar om pengar som något negativt eller obekvämt, med tonvikt på brist snarare än överflöd. När man fokuserar på en brist skapas bara mera brist, för det är så LOA fungerar. Därför, om man vill bli ekonomiskt fri, måste man utveckla en positiv och produktiv attityd mot pengar och sluta vara ”rasist” mot förmögna och mot pengar.

 

Typer av tankesätt:

Den sämsta tankegången är en fast tankegång – till största delen av tiden är den i ett negativ tillstånd. Livet upplevs som svårt, man måste kämpa för att klara sig, man är envis och ”jag vet allt”-attityden dominerar. En fast tankegång får du när du växer upp till en vuxen och tror att du redan vet allt du behöver veta om världen. Du lärde dig hemma och i skolan att leva efter en annorlunda standard, och du tror att du vet precis hur livet är och fungerar. Du har en fast inställning där du inte tillåter ditt sinne att öppnas för förändring och de möjligheter som livet har att erbjuda dig. Du tror att livet händer med dig. Inte för dig.

Den bästa tankegången är en tillväxttankegång, där du tillåter ditt sinne vara öppet. Du förstår att du kan lära dig nya färdigheter och förmågor, det att ingenting är omöjligt. Om du inte vet något så kan du lära dig eller hitta någon som redan vet och har den färdighet som du vill lära dig. Du är öppen och redo att ta emot den information du behöver för att lyckas. Du inser att det är okej att inte veta allt. När du lär dig nya saker växer du!

En stor del av utvecklingen mot tillväxttankegång handlar om att prova nya saker. Se på nya saker som på ett experiment. Vad är det som är dåligt med att prova att göra saker på ett annat, annorlunda sätt? Har det du gjort hittills hjälpt dig och ditt liv på något sätt eller upprepar du fortfarande samma mönster och rutiner år efter år? Erkänn att dina tankegångar som du har nu inte tar dig någonstans. Om ingenting har förändrats till det bättre i ditt liv är det dags att sluta göra på samma sätt och istället börja ifrågasätta; varför? Varför har inte mitt liv blivit bättre? Är problemet mitt perspektiv på livet? Varför kommer jag inte framåt? Varför känns livet så svårt? Fråga dig själv dessa frågor, och börja öppna upp ditt sinne.

Skriv ner dina mål. När du strävar efter framgång är målsättningen viktig. Börja smått men se till att börja. Ta små steg, men ta de varje dag! Börja med att öppna upp ditt sinne till nya saker. Först kommer du känna motstånd och vilja avvisa dem men låt inte ditt ego stoppa dig från förändringen. Låt det inte hindra dig från utvecklingen och närmandet till dina mål och drömmar. Egot gillar inte förändring, den är obekväm med det okända och kommer att göra nästan vad som helst för att hålla dig i din komfortzon. Även om det är en riktigt trist plats så kommer den vilja vara där, och då är det upp till dig att ta dig därifrån. När du börjar öppna upp ditt sinne till möjligheterna, så kommer du se att det finns mer där ute för dig att lära och njuta av. Lägg märke till vad som gör dig obekväm. Det att vara obekväm är inte en dålig sak! Faktum är att det är när du hamnar utanför din komfortzon som all magi händer! Du kommer att känna dig rädd men samtidigt kommer du känna spänning. Spänningen är indikator på att bakom rädslan ligger någonting som kan hjälpa dig närmare dina mål, en så kallad resurs. Förändringen är bra. Kanske t.o.m. det bästa som kan hända dig!

  Till del 2 >>
Anna Luik

Success coach, Self Esteem coach and teacher in Law of Attraction. Min metod är en blandning av alla mina styrkor. Jag blandar NLP, LOA, neurovetenskap, filosofi, teologi, psykologi och kvantfysik.

Share this post