Picture of Anna Luik

Anna Luik

Om att dejta gifta män

Oftast hör vi om män som är otrogna men vilka är kvinnor som män är otrogna med? För det behövs 2 för att ha en kärleksaffär.

Det börjar alltid likadant, antingen berättar mannen att han är upptagen direkt eller efter ett tag och det blir upp till kvinnan att ta beslutet om förhållandet ska fortsätta. Hon väljer att fortsätta och för att lugna hennes dåliga samvete ljuger hon till sig själv att hon egentligen vill inget från mannen, att hon vill bara njuta av honom och inget mer.

Mannen tycker att det är en bra deal, han tror på hennes ord för han också vill inget mera än ha kul, så han boostar sin självkänsla och sen vill han gå hem till sin fru. Ja, han vill det, han gör det frivilligt, ingen tvingar honom. Förmodligen saknas det något i relationer men ganska ofta män som är otrogna, faktiskt älskar sina fruar och har inga planer som helst på att lämna dem. Skilsmässan kommer oftast när frun har tagit reda på och bestämmer för att skiljas, och tom då försöker mannen övertala sin fru att stanna och lovar att förbättras.

Men tillbaka till älskarinnan, varför väljer hon att fortsätta? Varför är hon villig att nöja sig med rester? Svaren är alltid samma: mycket låg självkänsla.

Ja, det händer att män lämnar sina fruar och det kan hända snabbt men bara om älskarinnan har hög självkänsla. Hon beter sig annorlunda och framförallt går inte med på saker som älskarinnor förväntas att göra Och här kommer det intressanta. Älskarinnor tror att just för att de har så låga krav, att de går med på saker, att de alltid är tillgängliga, och att man inte behöver ”investera” i dem är de attraktiva delar för mannen. Och på sätt och vis så har hon rätt, det blir attraktivt, men bara för män som letar efter älskarinnor. För män gillar och vill binda sig med kvinnor som sätter högt värde på sig själv och eftersom de gillar kvinnor med hög självkänsla är det logiskt varför män så sällan lämnar sina fruar för älskarinnor.

Tyvärr respekterar inte älskarinnor sig själva, då dem går med på saker som en person med självrespekt inte skulle utsätta sig för. Hon tänker kortsiktigt och tror att sex och middagar är lika med en relation.

Väldigt ofta tror dessa kvinnor innerst inne att de inte förtjänar kärleken, kärlek associeras med smärta och lidande och omedvetet dras hon till sådana situationer och förhållande där hon får bekräftat det hon innerst inne tror på, att man måste lida och förtjäna kärleken. Som narkomaner med droger, vägrar de lämna förhållandet, plågar sig emotionellt och samlar på “smulor” från män de träffar.

Ganska ofta har älskarinna själv varit en gång i tiden den bedragna kvinnan och lidit enormt pga. svek. Men eftersom hon inte har läkt sin själ fortsätter hon i onda cirkeln, ibland hela livet.

Låg självkänsla gör att du nöjer dig med smulor, du får rester, du är en hemlighet, en lögn, du får taskig uppvaktning eller ingen alls, du går med på förnedrande villkor, du får klara dig själv, du kan aldrig räkna med han för han har aldrig lovat dig något…. Ofta kallar du detta för ärlighet från hans sida, jag kallar detta för emotionell misshandel och manipulationer. Men även där väljer du att fortsätta för du tror att eran ”relation” är speciell och du tillhör dessa 1% där han lämnar sin fru för din skull. Men om du har gått med på allt ovan nämnda då är du inte bland dessa 1%. Du är och förblir en älskarinna.

Allt detta kommer sakta men säkert fortsätta att äta på din självkänsla och självförtroende, du tror att du har en relation när han har en älskarinna.

 För att få slut på detta måste du lämna förnekelse och erkänna för sig själv att du har ett problem. Erkänna att du vill och förtjänar mycket bättre och att det är möjligt för dig. Att du inte vill bli behandlad som 2aklass medborgare. Detta betyder inte att du ska gå och kräva från honom att han ska bestämma sig och göra ett val, utan att DU ska sluta dejta gifta män.

Du bygger upp dig, läker dina sår ensam, utvecklas till en frisk och glad person som utifrån det kan börja välja vem som passar henne bäst. Lär dig allt du kan om män så du kan välja en som matchar dina värderingar och mål i livet och framförallt är singel. Så dumpa alla män som egentligen inte vill ha dig och jobba på din självkänsla och du kommer träffa en man som vill ha dig!

Och ja, han är en skitstövel, men inte mot dig utan hans fru.

Vill du lära dig mera om dig själv, förhållandet och män, jobba på din självkänsl

Anna Luik ICT coaching
Anna Luik

Success coach, Self Esteem coach and teacher in Law of Attraction. Min metod är en blandning av alla mina styrkor. Jag blandar NLP, LOA, neurovetenskap, filosofi, teologi, psykologi och kvantfysik.

Share this post