Picture of Anna Luik

Anna Luik

6 principer för finansiell framgång

Det första steget börjar med att veta ditt värde och tro att du förtjänar att vara finansiellt fri (eller så kallad rik). Om du vill och försöker så finns det ingen anledning till att du inte skulle kunna bli det.

Det absolut värsta är de människor som klagar över andra som tjänar mycket pengar, men själva gör väldigt lite eller ingenting för att förbättra sin egen situation. Om du inte vill vara rik, fantastisk! Njut av vad du har och var glad för andra, men om du vill vara rik, var snäll och vidta åtgärder. Är du en fysiskt och mentalt hel person, finns det inga hinder till att du inte kan uppnå ekonomisk frihet.

När du tränar ditt sinne till att tro och bli upphetsad över att vara rik, kommer möjligheter att dyka upp överallt. Du kommer vara mer öppen för att prova nya saker, komma ut ur din komfortzon och göra det du en gång uppfattade som svårt. När du ändrar din attityd ändrar du dessutom din vibration, och med det drar du till dig helt nya saker.

 

Det finns principer för framgångsrika tankegångar.

1) Du tar 100% ansvar för allt som du drar till dig, manifesterar och skapar i ditt liv.

Det här är kanske det viktigaste skiftet man behöver göra! När du börjar ta ansvar för det du skapar, även för saker du inte vill ha, äger du din makt. Det är skillnaden mellan att ha en offermentalitet och en vinnarmentalitet. Det här är också ett kraftfullt perspektivskifte som gör att du kan se annorlunda på dina “brister” eller “misslyckanden”. När du byter perspektiv öppnar du dig själv för lärande och tillväxt, och du börjar röra dig mot dina drömmar.

2) Du fokuserar på vad du vill ha, inte på vad du inte vill ha.

Detta är både en tankegång och ett energiskt skifte. Klarhet är en kritisk del av ett mål eller en plan. Om du inte vet vad du vill är det ganska svårt att se det materialiseras. Det är ännu svårare när du är naturligt negativt inställd till livet och bara vet vad du inte vill och inte gillar. Om du finner det lätt att identifiera vad du inte vill, fråga dig själv “vad skulle motsatsen vara?”.

 

3) Du tror inte på ursäkter.

Du kommer antingen att få det att hända, eller så kommer du att “misslyckas”. Misslyckande är okej, bara du inte använder ursäkter. Ta reda på varför du misslyckades och försök igen, äg dina misslyckanden och fortsätt. Ursäkter är för människor som skyller på världen för sina brister, istället för sig själva. Ju mer du ursäktar dig, desto mindre tror du att du kan få saker att hända på egen hand. Ta hellre itu med utmaningarna direkt än att undvika dem. Om du läser en berättelse om hur miljonärer beter sig kommer du sannolikt att märka ett mönster. Det är proaktiva, mycket lyhörda människor som agerar på ett dynamiskt sätt. Däremot kommer den genomsnittliga personen som inte har en miljonärs tankesätt, att vara reaktiv. Personen kommer agera eller göra förändringar som ett svar på händelser och saker som händer med dem. Dessa människor väntar ofta tills krisen är som djupast innan de är villiga att göra något annat.

4) Du anpassar dig till dina största styrkor.

Du kanske tror att miljonärens tankesätt betyder att man måste övervinna alla sina svagheter – eller åtminstone bli ganska bra på de flesta saker. Dock är det mycket bättre att hitta de saker du är bäst på. Istället för att bli distraherad genom att försöka förbättra dig på alltför många områden, försök försiktigt spela ut dina styrkor. Du kommer så småningom att hitta din väg. Om du inte är säker på exakt vad dina styrkor är, tänk på de saker som får dig att känna inspirerad och nyfiken, det du tycker är spännande och de saker som lockar mest beröm från andra. Bli en expert inom ditt område. Oavsett vilket område du fokuserar dig på i din strävan att bli framgångsrik, måste du utveckla djup förståelse och fördjupad kunskap om alla nyanser inom det området.

5) Skriv OM alla dina trosuppfattningar och övertygelser om pengar och rikedom.

Många av oss har negativa och skadliga antaganden om ekonomi och pengar. Dessa kan motverka vår attraktionskraft på en djup nivå. Så, för att få det tänkesätt du letar efter, försök att göra en inventering av dina begränsande övertygelser genom att utmana dig själv att skriva ner så många övertygelser du kan komma att tänka på. De vanligaste av dessa övertygelser är bland annat ”rika människor är omoraliska”, “det är för svårt för att lyckas i dagens ekonomi”, “det är lättare för de andra”, ”pengar är farligt”. Dessa tankar håller dig tillbaka, och LOA kommer alltid bekräfta det du tror på, alltid. Du måste tro att du förtjänar att vara rik. Tro att det finns massor med pengar där ute för alla (vilket det finns) och att alla har tillgång till dem. När du börjar tro på att du förtjänar att vara rik, kommer du börja att ändra dina handlingar och ditt beteende för att få det att hända. Lär dig att älska dig själv genom att öka ditt självförtroende. Du kan bli förvånad över hur mycket självuppfattningen betyder när du bygger din förmögenhet eller ditt imperium. Det spelar verkligen en stor roll. Om du däremot tror att du blir trygg och glad med vem du är bara när och om du blir rik, kommer du aldrig att hitta den nivå av överflöd du verkligen vill nå. För att skapa ekonomisk framgång måste du först uppnå ett hälsosamt självförtroende och utveckla den nivå av självkärlek som ger dig den övertygelsen: att du förtjänar att vara ekonomiskt oberoende.

6) Du känner tacksamhet för vad du redan har.

Det har påvisats gång på gång att människor som är tacksamma för vad de har är lugnare, mindre stressade, lyckligare och har lättare att hantera motgångar. När du lär dig att vara tacksam för dina misslyckanden är det lättare att fira och hitta lärdomarna. När du är tacksam befinner du dig i den högsta vibrationssfären och automatiskt drar du till dig mer av det du är tacksam över. Samma sak händer med saker du inte gillar. Tänker du på de tillräckligt länge så börjar de manifesteras i ditt liv. Återigen, attraktionslagen lämnar ingen utanför, den inkluderar allt och alla, den är neutral och det är du som styr med ditt fokus och bestämmer vad som ska inkluderas och sedan upplevas.
Eftersom vi alltid har någonting att vara tacksamma över (det behöver inte vara stora saker, huvudsaken här är att få igång rätt vibration) så har vi makten att skifta vårt fokus åt det håll vi önskar. När du ser dig runt i miljön som omger dig och känner uppskattning för vad du ser justerar du dig själv till frekvensen av det bästa av allt du är och det bästa av allt du ser;

”känn uppskattning för vad som är och iver efter vad som skall komma” – Hicks 😉

<< Till del 1  
Anna Luik ICT coaching
Anna Luik

Success coach, Self Esteem coach and teacher in Law of Attraction. Min metod är en blandning av alla mina styrkor. Jag blandar NLP, LOA, neurovetenskap, filosofi, teologi, psykologi och kvantfysik.

Share this post