Picture of Anna Luik

Anna Luik

Vad är äkta mental coaching?

Utan rätt mindset kommer man inte kunna njuta av livet, bygga relationer eller vara framgångsrik inom sina passioner. Du måste, ja, måste lära dig att kontrollera och styra din inre dialog med dig själv om dig själv i första hand, det är faktiskt det enda du behöver göra för att vara lycklig.

Om du inte gör det, kommer din inre röst att kontrollera dig istället och det är då du känner dig förvirrad, vilsen och deprimerad. För att du lyssnar på din egen negativitet, fördomar, rädslor, dömande och sen börjar du tro på det.
Det värsta är att människor vänjer sig vid sin elaka röst och slutar ens vara medvetna om dennas existens. Den kör personen som programvara kör en maskin. Du blir som en slav för sina tankar: det är inte du som tänker dina tankar, utan tankar tänker dig och du bara reagerar.

Det är härifrån offermentalitet växer, också motstånd för det positiva tänkandet. Eftersom elaka rösten är den som styr och bestämmer kommer den gärna tala om att det är dumheter att tänka positivt och utan att undersöka saken djupare rider och felar inre kritiker vidare. Den letar efter nya och gamla skyldiga för att klaga och tycka synd om allt möjligt, den vill gärna tala om till alla hur rätt den har och är ständigt på jakt efter bekräftelse och uppmärksamhet.
Att ta kommandot över rösten är det svåraste man gör i sitt liv enligt min mening- det därför självutveckling passar inte alla. Viljan att må bra måste vara större än viljan över att vara bekväm.

Så vad stoppar dig? Vad säger din elaka röst? Att det är slöseri med din tid?  Att du kan bättre själv? Att det är för dyrt, bättre ta en semester eller köpa en ny pryl? Att det är för svårt? Att det är skadligt? Eller du kanske inte har några mål helt enkelt- för elaka rösten tycker att man inte ska ha några mål eller viljor.
Din elaka röst är påhittig och smart, den känner dig bättre än du gör. Så ta din kraft tillbaka och börja bestämma själv!
Absolut ingenting kommer att förändras utan att du ändrar på ditt tänkande.

En psykolog tar dig från förflutna till nuet, en coach tar dig från nuet till framtiden. En del av mina kunder har varit hos psykologer eller kuratorn innan de sökt till mig, och de säger liknande saker som: ”Jag vill inte gräva i det förflutna, jag vill lära mig leva i nuet och vill ha verktyg att kunna göra det, jag vill veta hur man ska tänka sig ur problem och veta hur man hanterar svårigheter och bygger framtid”. Och det måste man lära sig.

Din mindset är grundläggande, allt annat kommer i efterhand. Det räcker inte att veta saker i teori, typ läst många böcker inom mindset och tänkande, om du inte vet hur du ska använda det i praktiken, vad är din teori värd?
Och hur vet du att du är bra på det i praktiken? Du börjar manifestera det du vill i livet, du börjar känna eller se resultat.
Dessutom, om man inte sätter teori i praktik, och det kan du göra bara genom handling, kommer inte nya neorovägar byggas i din hjärna, vilket kommer resultera i samma tänkande som innan och samma resultat som innan.

Efter det kan man fördjupa sig i något ämne: relationer, pengar, hälsa eller vad man nu vill förbättra, och utbilda din inre röst att vara emotionellt intelligent inom dessa område, så den återigen, inte rider på låtsas kunskap eller fördomar, utan är verkligen utbildad och informerad till din fördel.
Att börja lära sig saker om olika ämne utan att veta hur man hanterar sin inre kritiker kan vara mycket frustrerande och det därför många tappar suget för olika kurser och utbildningar för man har inte tagit hand om sin elaka röst och den fortsätter att bestämma och sabotera vidare som vanligt.

Anna Luik ICT coaching
Anna Luik

Success coach, Self Esteem coach and teacher in Law of Attraction. Min metod är en blandning av alla mina styrkor. Jag blandar NLP, LOA, neurovetenskap, filosofi, teologi, psykologi och kvantfysik.

Share this post