Picture of Anna Luik

Anna Luik

Om att vara stark

Varför är människor uppdelade i svaga och starka? Inte fysiskt utan i tankar och handlingar. 
Varför bromsar vissa människor hela tiden, kräver ständigt uppmärksamhet och väntar oändligt på hjälp från överallt, medan andra, biter ihop och knyter sin vilja till en knytnäve, i tystnaden hjälper sig själva, och blir ett stöd och skydd för andra?
När jag får höra att de svaga är svaga från födseln, precis som de starka är bara födda med en sådan egenskap så tror jag inte på det.
När folk försöker övertyga mig om att de svaga, att även om de önskar, inte kommer att kunna bli starka och de starka per definition inte behöver det stöd som är så viktigt för de svaga, tar jag mig för pannan. 


Att vara svag är inte patologi. Att vara stark är inte heller givet som till exempel ögonfärg. Båda är livsinställningar. Ditt val. Ett program som definierar ett sätt att leva. 
En svag person är svag inte för att han är svag, men för att han har råd med sådan lyx. Eftersom det finns någon som tillåter honom att vara det, det finns något eller någon som man kan luta sig emot, som är redo att bära ansvaret inte bara för sig själv, men också för den där personen. Jag kommer att säga mer. Det finns inga svaga människor. Det finns de som drar nytta av att vara svaga.
Starka är ofta starka, inte för att de vill vara det, men för att det inte finns något annat kvar än att vara så, punkt. Och vad som ligger bakom den där punkten vet de bara själva. 
Men oftast är det de som tycks vara så starka – de som ni kallar obrytbara, järn, stenhårda, till de som ni enkelt slänger frasen: ” du är stark- du klarar det lätt”, det är de som behöver få stöd och skydd, kärlek och värme. 
Eftersom de starka är mer slitna, deras sår är djupare, deras trötthet är större och känslor av ensamhet också.
Att vara stark – betyder, utan att argumentera, ta emot alla slag själv. Du gömmer dig inte bakom något eller någon. Du bemöter allt själv, du täcker själv eventuella hål och luckor och du fortsätter framåt.


Så var försiktiga, ni som är starka. Ta hand om varandra och var vänliga mot varandra. Detta för att eran styrka ofta är den svagaste och mest oskyddade platsen. 

Anna Luik ICT coaching
Anna Luik

Success coach, Self Esteem coach and teacher in Law of Attraction. Min metod är en blandning av alla mina styrkor. Jag blandar NLP, LOA, neurovetenskap, filosofi, teologi, psykologi och kvantfysik.

Share this post