Picture of Anna Luik

Anna Luik

Brist på kärlek- anledningen till alla våra problem

Kärlek, den är så viktig.
Varje dag när jag jobbar med mina fantastiska, fina och vackra kunder, ser jag en och samma sak. Brist på kärlek, varenda en, när man väl kommer till roten, kände brist på kärlek som liten, när man var bara ett barn. Oavsett deras bakgrund, ålder, religion. 
Man fick inte tillräckligt med pussar och kramar, inte tillräckligt med uppmärksamhet, beröm och uppmuntran. Inte tillräckligt med ”jag älskar dig min underbara”, för lite snälla ord, för lite leende och beröring, för lite förståelse, för lite förlåtelse för många krav och måsten. 
Och som barn gör så anpassar de sig efter vuxna och lär sig få kärlek som man blir lärd. Villkorligt. För våra föräldrar har inte heller lärt sig hur man visar kärlek till andra eller sig själv, ingen har lär de, så de för vidare beteendet och förvirrar sina barn som bara upprepar samma mönster, generation efter generation.

Så vi går runt och bär med sig det ” lilla oälskade” barnet. 
Och vad tror ni den gör med en? Man känner sig oälskad, inte tillräcklig, man har låga tankar om sig själv och sin värld och sina medmänniskor, även om rent logiskt har man inget att klaga över… Vissa kan tom skämmas över känslan då utifrån finns det ju inget att gnälla över, så man lägger på sig lite av skam också, eller om det är svårt att erkänna till sig själv så lägger man det gärna på andra, sk projiceringar.

Så många har lärt sig be om kärlek genom att kräva den,söka efter uppmärksamhet (på positivt eller negativt sätt), bekräftelse i olika form. Andra genom att vara andra till lags, ”offra” sig, förtjäna och bevisa att man är värd att bli sedd och älskad…Och där börjar allas problem.
Vi bestämmer om vårt värde utifrån yttre omständigheterna och reaktioner från andra. Och sen lever vi efter det, vi är slavar för yttre faktorer, vi har gett bort vår kraft, vår kärna, vi har gett bort förmågan att älska oss själva, något som är vårat ansvar. Vi vill bli älskade och svarar tillbaka på ”villkor”. Det är därför man känner sig hopplös, maktlös, ensam, deprimerarad och olycklig. Man har glömt hur man älskar sig själv, vad det betyder och hur viktigt det är. 
Så oavsett vilka problem personen har, gäller det ekonomi, hälsa eller relationer, börjar allt med självkärlek, vilket betyder att du måste lära dig vad dina känslor och reaktioner betyder, hur du kan använda de, varför ska du använda dem, hur är de kopplade till universum och hur kan man få ”saker” genom att styra med sina känslor. Sen måste du applicera kunskapen och börja leva efter den…
Allt detta sitter oftast i det undermedvetna och när man får tillgång till det (genom guidade meditationer/ hypnoser) och visar nya vägen för undermedvetna på hur man älskar sig själv, vilka röster man ska lyssna i huvudet, vart man ska lägga sin uppmärksamhet och fokus istället, klargör strategier, det är då saker börjar hända på riktigt.

Anna Luik ICT coaching
Anna Luik

Success coach, Self Esteem coach and teacher in Law of Attraction. Min metod är en blandning av alla mina styrkor. Jag blandar NLP, LOA, neurovetenskap, filosofi, teologi, psykologi och kvantfysik.

Share this post